5.5.09

Kral LeBron, MVP seçildi

 
Beklendiği üzere bu sezonun MVP'si LeBron James oldu. Hem göstermiş olduğu bireysel performans ile hem de takımı Cleveland Cavaliers'ı ligin 1 numaralı (herkes bu fikirde değil elbette) şampiyonluk adayı haline getirmesi ile bu ödülü kazanmayı sonuna kadar hak etti. Burada yine de belirtmek isterim ki, kendisinden hiç haz etmiyor olmam hakkını da yememi gerektirmez değil mi? Hem zaten yukarıdaki fotoda, takım elbise içerisinde biraz sempatik de durmuş diyebilirim!

ABD'li ve Kanada'lı 121 spor yazarının oylarıyla topladığı 1,172 puan ile en yakın rakibi geçen senenin MVP'si Kobe Bryant'ın önünde birinciliği elde etti. Zaten muhtemel 121 birinci-sıra oyunun da 109'u LeBron'a gitmiş. Bu arada üçüncülüğü de Miami Heat'den Dwyane Wade 680 puan ile aldı.

Normal sezon ortalamaları maç başına 28.4 sayı, 7.6 ribaund ve 7.2 asist gibi mükemmele yakın olan LeBron, böylece Cleveland Cavaliers'ın da ilk MVP'si ünvanı ile adını takım tarihine yazdırmayı başardı. Bakalım aldığı bu gazla, Cavaliers'ın Hawks karşısındaki yarı final serisinde neler gösterecek bizlere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder