5.5.09

Yao Kobe'ye üstün geldi

 
Utah Jazz ile karşılaştıkları ilk tur serisinde bir kaç maçı izledikten sonra, Lakers'ın Rockets karşısında işinin beklendiği kadar kolay olmayabileceğini düşünmüştüm açıkçası. Zira her ne kadar Lakers rakibini 4-1'le geçse de oynadığı maçlar nedeniyle kafalarda bazı soru işaretlerinin oluşmasına sebebiyet vermişti. Öne geçtikleri maçların neredeyse hepsinde Jazz'ın tekrardan maça ortak olmasını engelleyememişler ve sırf bu nedenle de serideki bir maçı yitirmişlerdi. Öte yandan Rockets ev sahibi avantajına sahip olmamasına rağmen formda ve atletik Portland'ı 4-2 ile devirmişlerdi. 


Yine de konferans yarı finallerinde daha ilk maçtan Rockets'ın dinlenmiş Lakers'ı Staples Center'da 100-92'lik skorla maplup etmesi sürpriz sayılabilir. Süpriz diyorum, çünkü Rockets'ın direncinin serinin ilerlemesi ile birlikte Lakers'ı rahatsız etmeye başlayacağını düşünmüştüm; yanıldım. Lakers hiç bir çeyrekte Rockets'ı skor manasında geride bırakamadı ve Yao Ming'in pota altındaki etkinliğini de kısıtlayamadı. Tabi bunda ilk beşte yer alan Andrew Bynum'un daha maçın ilk 3 dakikasında 2 faul alarak yedeğe çekilmesinin de payı var hiç şüphesiz. Yao maçı 28 sayı ve 10 ribaund ile tamamlarken Ron Artest (21 sayı) ve Aaron Brooks da (19 sayı) diğer etkili isimlerdi Rockets adına.

 
Bu arada müsabaka oldukça sert geçti. Önce Shane Battier bir mücadele sırasında kaşını yardı ve neredeyse 2. çeyreğin tamamında oynayamadı. Daha sonra Lakers'ta Gasol'un kaşı hafif açıldı ve ona da dikiş atılmak durumunda kaldı. Son olarak da maçın bitimine az bir süre kala Kobe ile çarpışan Yao bir süre oyuna devam edemedi. 

Serinin 2. maçı yine Los Angeles'ta Çarşamba günü oynanacak. Lakers mutlaka kazanmak durumunda...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder