7.5.09

NBA Playoff ilk turun en kötü 10'u

Dimemag.com, 2009 NBA Play-ofl'ları ilk turunun en kötü 10'unu seçmiş. Biraz da kısaltarak Türkçe'ye çevirip buraya yazmak istedim. Sanırım listedeye yer alan maddelerin çoğuna katılacaksınız. Belki bir kısmının yerleri farklı olabilirdi, o kadar.

10. Travis Outlaw: "Bay 4. Çeyrek"in maçın ilk üç çeyreğinde de kendisini göstermesi lazım. Rockets-Blazers serisinde maçların son dakikalarında etkili olduğu anlar vardı; ama Portland'ın elendiği serinin genelinde çok kötü şut attı. (%31 saha içi isabetle ortalama 9 sayı) 2010 senesinde 4 milyon dolara ulaşacak kontratı nedeniyle ve Martell Webster'ın gelecek sezon sağlıklı dönmesi halinde, Outlaw'ın takas edilmesi kuvvetle muhtemel. 

9. Andrei Kirilenko: Sahada her işi yapan tarzındaki basketbolunu oynayabilseydi, Lakers-Jazz serisinde fark yaratan kişi olabilirdi. Lakin bu seride pek bir etki yaratamadı. (11 sayı, 2.8 ribaund ve 2.2 top çalma)

8. Dikembe Mutombo'nun dizi: Çok ciddi bir sakatlık yaşamadan ligde geçirdiği 20 seneden sonra kariyerinin bu şekilde noktalanması oldukça üzücü. Aslına bakılırsa, ilk turdaki en üzücü şey de Mutombo'nun basketbol hayatını noktalayan bu sakatlık idi.


7. Tayshaun Prince: Sırtındaki sakatlıktan dolayı tam performansla oynayamadığını kabul ediyoruz. Fakat yine de Cleveland serisindeki 4 maçta %25 saha içi isabet ile sadece 3.8 sayı ortalamasına sahip olması çok kötü.

6. Hidayet Türkoğlu: İlk turdaki en iyi yapabildiği şey Sixers potasına gönderdiği son saniye basketi ile takımına galibiyet getirebilmesiydi. Aynı performans düşüklüğünü Boston Celtics ile karşılaştıkları ilk maçta da göstermeye devam etti.

5. Rasheed Wallace: Cleveland karşısındaki sayı ortalaması 6.5'tu ve işin kötü yanı ise seri ilerledikçe performasının giderek düşmesiydi.

4. Greg Oden: Houston Rockets serisinde toplamda aldığı ribaunddan (26) daha fazla faul (27) yaptı. Ayrıca oynanan 6 maçta sadece 30 sayı üretebildi.

3. Spurs'un gerisi: Eğer play-off'lar 2'ye 2 şeklinde oynanıyor olsaydı Parker-Duncan ikilisi hayli yeterli ve iddialı olabilirdi. Fakat NBA basketbolu 5'e 5 olduğuna göre, Spurs takımının diğer oyuncularının da biraz katkıda bulunması gerekli. Parker ve Duncan haricindeki 10 oyuncunun maç başına ortalama toplam sayıları sadece 40. Özellikle Ginobili'nin boşluğunu doldurması beklenen Ragor Mason, Dallas karşısında sadece 6 sayı ortalaması ile oynayabildi.

2. Andrew Bynum: Şampiyonluk yarışında Lakers'ı ivlemendirecek kişinin Bynum olması gerekmiyor muydu? Utah karşısındaki 3. maçta 7 dakikada 5 faul yapınca serinin geri kalanında benchte oturmak durumunda kaldı. İlk 5'e döndüğü Rockets maçında da Yao Ming karşısında ezildi ve sadece 15 dakika sahada kalabildi.

1. New Orleans Hornets: Kısacası istisnasız tüm Hornets takımı. Kaybettikleri 4 maçta yedikleri ortalama fark tam 30.7'ydi(!). Aslında tek kazandıkları müsabakada da maçı Denver'a vermek için ellerinden gelen herşeyi yapmışlardı ama Denver bu cazip teklifi kabul etmemişti. Hornets sanki sezon öncesi hazırlık kampındaydılar ve karşılarında da nerede olduklarının farkında olan kuvvetli bir takım buldular.

1 yorum:

  1. Rasheed Wallace-Tyshaun Prince ikilisi daha yukarılarda olabilirmiş aslında. :)

    YanıtlaSil