25.2.09

Stephon Marbury nihayet Knicks'ten ayrıldı

NBA açısından günün haberi, problem üretgeçi oyun kurucu Stephon Marbury ile New York Knicks'in sonunda yollarını ayırabilmesiydi. Yaklaşık 1 senedir aktif basketbol oynamayan Marbury'nin yüklü kontratından bir türlü kurtulmayı başaramamıştı Knicks yönetimi. Laf arası, Marbury eğer takımda kalmaya devam etseydi gelecek sene yaklaşık 21 milyon dolar kazanacaktı. Üstelik sahaya bir kere bile çıkmadan! Ona bu kontratı veren yöneticinin öbür tarafta yatacak yeri yok bana kalırsa...

Neyse, iki taraf arasındaki anlaşma uyarınca Knicks devam eden kontratı 2-3 milyon dolar arası bir indirim ile Marbury'den satın aldı ve bu problemli oyuncu yeni denizlere yelken açmaya hazır hale geldi. Eğer uzun zamandır söylenenler doğru çıkarsa, bir sonraki varacağı liman büyük bir olasılıkla Boston Celtics olacak. Veteran Sam Cassell'i takas sezonunun son gününde Sacramento Kings'e yolladıktan sonra ve üzerine bir de Tony Allen da sakat olunca, kadroda Rajon Rondo'yu destekleyebilecek bir oyun kurucu kalmamıştı. Elbette Celtics Marbury'a yüklü bir kontrat sunmayacaktır; zira onun en büyük hedefi şampiyon bir takımda yer alarak kariyerinin sonunda bir şampiyonluk yüzüğüne sahip olmak. Knicks'i bunalıma sokan karakteri ise Celtics'te oynayan Minnesota zamanlarından kalan kankası Kevin Garnett'in varlığı sayesinde biraz kontrol altına alınabilir gibi duruyor.

Celtics, bir kaç sezon önce şampiyon olabilmek için veteranları kadrosuna katan Miami Heat'in profilini çiziyor şu sıralar. Şampiyon olabildikleri sürece bir problem yok tabi; lakin bu hedefe ulaşamazlarsa ellerindeki kadrodan nasıl bir çıkar yol bulabilirler orası muamma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder