16.3.09

Darko Milicic şeytanın bacağını kırdı!

Dün gece NBA'de oynanan maçlar içerisinde pek çok bireysel ve takım performansından bahsedilebilir. Örneğin Phoenix Suns'ın Golden State Warriors potasına normal süre içerisinde yolladığı 154 sayı gibi. Ama yine de içlerinden bir tanesi var ki; arkasında barındırdığı hikayeden dolayı bahsetmeden geçip gitmek olmaz.

NBA'de Darko Milicic kadar baht-ı kara adam azdır heralde. Büyük umutlarla 2003 Draft'ında iki numara seçilir. Üstelik ondan sonra seçilen 3 oyuncu da sırasıyla Carmelo Anthony, Dwyane Wade ve Chris Bosh olunca, Milicic'in üzerindeki manevi yükün ağırlığı inkar edilemez. Zaten beklentilerin altında kalan 3 sezonun ardından Detroit onu Orlando Magic'e postalar. Orada da tutunamayan Milicic, NBA'in tutunamayan takımı Memphis Grizzlies'e geçer. Şimdilik orada takılıyor kendi halinde; performansının pek parlak olmadığı ise bir gerçek.

Neyse, bu blogu yazmama sebep olan performansa gelince... Dün gece Memphis, deplasmanda Detroit Pistons'ı 89-84 yenerek ev sahibi takıma ummadığı bir yenilgi tattırdı. Her ne kadar sürpriz bir sonuç olsa da, Detroit'in son zamanlarda evinde oynadığı maçlarda çok vasat olduğu dikkate alınırsa bu neticeye çok da şaşırmamak lazım. Bireysel performans açısından ise Memphis'in en etkili adama 12 sayı, 11 ribaund ve 3 asist ile benchten katkı yapan Darko Milicic idi.

İşin ilginç yanı ise şu: Darko Milicic gerek Pistons formasıyla gerekse de diğer takımların formasıyla Detroit'in evi "The Palace of Auburn Hills"'da şimdiye kadar oynadığı toplam 56 maçta hiç double-double yapamamıştı. Kısmet dün geceye imiş. Şeytanın bacağını geç de olsa 6 sene sonra kırabildi Milicic.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder