27.3.09

Eskilerden - Mike D'Antoni

Mike D'Antoni'nin oyunculuk yıllarından bir kare. Çok kısa bir NBA kariyerinin akabinde İtalya'nın Olimpia Milano takımında oynamıştı 1978-1990 yılları arasında. O kadar başarılı sezonlar geçirmişti ki 1990 yılında İtalya ligi tarihinin en iyi oyun kurucusu olarak seçilmişti.

Kariyeri başarılarla dolu D'Antoni'nin. 5 Lig şampiyonluğu, 2 Avrupa şampiyonluğu, 2 İtalya kupası, 1 Koraç kupası ve 1 de Kıtalararası şampiyonluk. Üzerine bir de 1989 yılında İtalya milli takımı forması altında Avrupa Şampiyonası'ndan mücadele etti. Top çalmada gösterdiği üstün yeteneklerden dolayı da zamanında Arsene Lupin lakabıyla anılırdı.

Gençliğini İtalya'da geçiren Kobe Bryant'ın da hayranlık duyduğu biriymiş kendisi bu arada. Hatta o kadar bir hayranlık söz konusu imiş ki, Kobe'nin Lakers'taki kariyerinin başlarında giydiği 8 numaralı forma D'Antoni'nin Milano'da giydiği formaya bir gönderme niteliği taşıyormuş.
D'Antoni şu sıralar Knicks'i adam etmeye çalışmakla meşgul. Geçmiş yıllarda yaşanan hasarlardan dolayı çok da kolay bir görev değil bu; hayli zaman alacak gibi duruyor. Ama en azından bu sene zaman zaman oynadıkları oyunla ufak bir gelişme işareti verebildiler.

Söylemeden geçemeyeceğim; o zamanlar da bıyıklıymış... İnsan 7'sinde neyse 70'inde de odur durumu!  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder