28.3.09

İtalya ligi takımlarının sponsorları

Daha önce İspanya Ligi ACB'de yer alan takımların sponsorları hakkında bir blog yazmıştım. Sık sık adını duyduğumuz bu sponsorların ne iş yaptığı ilgimi çeker demiştim. Bu manada serinin ikincisi olarak İtalya Lega Basket A'yı seçiyorum. Ligde yer alan takımlar ve sponsorları alfabetik olarak şu şekilde:

Air Avellino: Fenerbahçe Ülker'li Marques Green ve Devon Smith'in geçen sene oynadığı takımın sponsoru, araç kiralama işleri ile iştigal eden AIR.
Angelico Biella: Bu ufak takımın sponsoru tekstil sektörünün önemli şirketlerinden biri olan Angelico.
Armani Jeans Milano: Asıl ismi Olimpia olan bu meşhur takımın sponsoru da kendisi gibi oldukça meşhur. Fazla söze gerek yok kanımca.
Bancatercas Teramo: Şu an için ligde sürpriz bir şekilde dördüncü sırada bulunan Teramo'nun sponsoru yerel bir banka.
Benetton Treviso: İtalya'nın önde gelen basketbol ekollerinden olan Venedik bölgesi takımlarından Treviso'nun da sponsoru dünyaca meşhur olan Benetton.
Carife Ferrara: Ligde zor günler yaşayan Ferrara'nın da sponsoru yerel bir finansal kurum olan Carife.
Eldo Caserta: Bu ekibin sponsoru ise genel sponsor profilinde biraz farklı olarak bir online alışveriş sitesi.
GMAC Bologna: Asıl ismi Furtitudo Bologna olan takım şu sıralar lig de pek de iyi gitmiyor. Sondan ikinci konumdalar. Sponsorları ise bir gayri menkul şirketi olan GMAC.
La Fortezza Bologna: Bologna takımlarından başarılı olanı. Virtus Bologna dersem sanırım herkes hatırlayacaktır bu ekibi. Şu sıralar sponsorları olan La Fortezza, depolama alanları benzeri endüstriyel ürünler üreten bir şirket.
Lottomatica Roma: İtalya'yı Euroleague'de temsil eden Roma ekibinin sponsoru bir şans oyunları şirketi.
Montepaschi Siena: Son senelerde İtalya ligini domine eden Siena'nın sponsoru küresel manada oldukça kuvvetli olan bir banka. Hatta bu bankanın İstanbul'da temsicilik ofisi dahi var.
NGC Cantu: İtalya'nın orta sıra takımlarından olan Cantu'nun sponsoru tıbbi ekipmanlar üreten bir şirket.
Premiata Montegranaro: Bu garip isimli takımın sponsoru ayakkabıcılık alanında çalışan Premiata. İtalyanlara da böylesi yakışırdı zaten!
Scavolini Pesaro: Bir zamanların gözde takımı olan Pesaro'nun sponsoru, mutfak sistemlerinin uzmanı olan Scavolini.
Snaidero Udine: Ligde son sırada yer alan Udine'nin de sponsoru bir mutfak sistemleri üreticisi.
Solsonica Rieti: Rieti'nin sponsoru ise güneş enerjisi ve bununla ilgili sistemler, ekipmanlar üreten bir şriket olan Solsonica.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder