5.3.09

İspanya ACB Ligi takımlarının sponsorları

Futbol takımlardan farklı olarak basketbol takımlarının çoğu bir sponsor marka ile anılır. Genellikle bu sponsor markalar devamlı değişir. Tuttuğunuz takımın isminin başına her sene farklı bir markanın eklenmesi enteresan ve değişik bir duygu olsa gerek. Yine de takıma karşı duyulan aidiyet duygusunu çok etkilemiyordur sanırım.

Bu konuyla ilgili bir seri yapayım dedim. Avrupa'nın önde gelen liglerinde basketbol takımlarına sponsor olan şirketleri yazacağım. İzlediğimiz maçlar sayesinde isimlerine aşina olduğu bu şirketler normalde ne iş yaparlar, hangi sektördediler vs. İlk durak İspanya'dan ACB Lig'i. Takımlar alfabetik olarak sıralanmıştır.

Alta Gestion Fuenlabrada: Madrid takımının sponsoru olan Alta Gestion bir işe alım/insan kaynakları şirketi.
Bruesa Guipuzcoa: Bask bölgesi'nde yer alan San Sebastian şehrinin temsilcisidir. Bu arada belirtmek lazım bu ufak şehrin ufak takımı maçlarını 10,000 kişilik bir salonda oynuyor. Neyse, Bruesa şirketi mimarlık ve mühendislik alanında faaliyet gösteren bir şirketler grubu imiş.
CAI Zaragoza: Bu sene pek bir performans gösteremeyen Zaragoza takımının sponsoru CAI de bir finans şirketi.

CB Granada: Endülüs takımı Granada'nın herhangi bir sponsoru bulunmuyor. İsminin başında yer alan CB, "Club Baloncesto" demek ve basketbol klübü manasıya geliyor. 

Cajasol Sevilla: Diğer bir Endülüs ekibi olan Sevilla'nın sponsoru Cajasol bir finans kuruluşu.

DKV Juventut Badalona: İspanya'nın önde gelen ekiplerinden biridir Badalona. Katalunya'da yer alan bu ufak şehrin takımı, İspanya ligi tarihinde küme düşmemeyi başaran 3 takımdan biridir. Sponsoru DKV bir sigora şirketidir.
Iurbentia Bilbao: Bu sene özellikle Eurocup'da başarılı bir performans sergileyen Bask ekibi Bilbao'nun sponsoru gayri menkul sektöründe çalışan bir şirket.
Kalise Gran Canaria: Atlas Okyanusu'nun ortasında yer alan doğa harikası Kanarya Adaları'nda yerleşik bu basketbol takımını sponsoru da sıcak havalarda akla gelecek ilk şey olan dondurmalar üreten Kalise. 
 
MMT Estudiantes: Ligden düşmeyen 3 takımdan diğer Estudiantes'in de sponsporu sigorta sektöründe iştirak eden MMT Seguros.
Pamesa Valencia: Ermal Kurtoğlu'nun da forma giydiği son zamanlarda İspanya Ligi'nde etkili olan Valencia'nın sponsoru ise büyük bir seramik şirketi olan Pamesa.
Real Madrid: Bu takımdan fazla bahsetmeye gerek yok sanırım. Herhangi sponsorları yok; pek ihtiyaçları da olduğu söylenemez.
Regal Barcelona: Real Madrid'in aksine bir sponsora sahipler. Basketbol camiasına oldukça ilgi duyan sigorta sökterinden bir sponsor üstelik. İsmi de Regal. Amerikalı Liberty Mutual'ın iştiraklerinden biri.
Ricoh Manresa: Ligdeki diğer bir Katalunya takımı. 80,000 nüfüslu ufak bir şehirde konuşlansa da uzun zamandır ligde güzel işler çıkartıyorlar. Sponsporları ise dünyaca meşhur Japon şirket Ricoh. Dijital görüntüleme ve networking konusunda mühim bir kuruluş.
Tau Ceramica Vitoria: Adından anlaşılacağı üzere büyük bir seramik şirketi Tau; Pamesa gibi. Neredeyse 20 senedir Vitoria Basket'in sponsorluğunu yapıyorlar.
Polaris World Murcia: İspanya'nın Akdeniz kıyısındaki tatil beldesi Murcia'nın sponsoru da emlak yatırıcımsı şirket Polaris World.
Unicaja Malaga: İspanya'nın Euroleague temsilcilerinden biri olan Malaga'nın sponsoru Unicaja, bankacılık sektöründe faaliyet gösteriyor.
Vive Menorca: Akdeniz'in gözde turistik mekanlarından olan Balear Adaları'nda bulunan Menorca kasabasının takımının sponsoru da bir internet sitesi. vivemenorca.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder