6.3.09

NBA'de transferlerde hareketlilik devam ediyor

Hafta içerisinde bazı NBA takımlarında transfer anlamında ufak manevralar gerçekleşti. Normal sezonun geri kalanı ve daha da önemlisi playoff'lar için, iddialı takımlar eksik olduğunu düşündükleri pozisyonlara takviyeler yaptılar. Transferlerin bir kısmı şu şekilde:
  • Miami Heat, Houston Rockets'ın kontratını iptal ederek takımdan gönderdiği oyun kurucu Luther Head'ı transfer etti. İki sene evvel Rockets'da gösterdiği fena olmayan performans da göz önünde bulundurulursa, Heat için iyi bir takviye olabilir. Zira Wade dışında yüksek kalibrede bir kısa oyuncuları yoktu.
  • San Antonio Spurs, takas süresinin bitiminden önce Chicago Bulls tarafından Sacramento Kings'e gönderilen ve akabinde anlaşması karşılıklı feshedilen Drew Gooden'ı takıma kattı. Açıkçası eğer Gooden'dan bekledikleri verimi alabilirse çok önemli bir transfer gerçekleştirdiler diyebilirim. Dün de yazdığım gibi Spurs'un Duncan dışında sayı tehditi olabilecek bir pota altı oyuncusu bulunmuyordu. Yanı sıra yeterli bench derinliğine de sahip değillerdi. Gooden'ın yüzü dönük şut atabilme yeteneğini de düşünülürse, maç içerisinde Duncan'a uygulanabilecek ikili sıkıştırmalar için bir tehdit unsuru olabilir. 
  • Cleveland Cavaliers, Oklahoma City Thunder'dan veteran forvet Joe Smith'i kadrosuna kattı. Tabi bu transferde Ben Wallace'ın da sakatlığından dolayı takımdan ayrı kalacak olması önemli bir rol oynadı. Sezonun bu zamanı için fena bir transfer sayılmaz. İş görecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder