29.3.09

NCAA'de çeyrek finale kalanlar belli oldu

Perşembe ve cuma akşamı oynanan "Sweet Sixteen" maçları neticesinde, NCAA Turnuvası'nda çeyrek finallere kalan 8 katım belirlendi. Bu aşamaya ulaşan takımlar içerisinde Arizona dışında sürpriz sayılabilecek bir takım olmadığı için de, son 16'da alınan sonuçlar da karşımıza sürpriz bir tablo çıkarmadı. Arizona da turnuvanın bir numaralı favorisi olarak görülen Louisville karşısında 103-64'lük farklı bir mağlubiyet alarak turnuvaya veda etmiş oldu. 

Louisville'de forvet Earl Clark 19 sayı ve 9 ribaund ile öne çıkan isim olurken; Arizona'da belli bir direnç gösterebilen tek isim beyaz forvet Chase Budinger (22 sayı, 2 ribaund, 3 asist) idi. Louisville, çeyrek finalde Kansas'ı 67-62 ile geçen ikinci sıra seribaşı olan Michigan State ile karşılaşacak. Bu turu geçen ekip, Detroit'de düzenlenecek Final Four'a bilet almış olacak. Açıkçası bu noktaya kadar Louisville dişli ekiplerle mücadele etmeden geldi. Bu nedenle Michigan State maçı onlar için ilk ve en önemli zorlu mücadele olacak. Eğer şimdiye kadar kazanılan galibiyetler ile takımda bir rehavet duygusu ortaya çıkmışsa işleri zor olabilir. Bu nedenle güzel maç olacak gibi duruyor.

Diğer bir 1 numaralı seribaşı olan UConn da Purdue'yu pivotları Hasheem Thabeet'ın pota altındaki etkili oyunu ile 72-64 ile geçmeyi başardı. Thabeet maçı 15 sayı, 15 ribaund ve 4 blok ile tamamladı. Oklahoma'dan Blake Griffin ile beraber 2009 NBA Draft'ının en parlak isimlerinden biri olacak gibi duruyor, elbette bir aksilik yaşanmadığı ve draft'e girdiği takdirde. UConn çeyrek finalde, Memphis'i eleyen 3 numaralı seribaşı Missouri ile kapışacak.

Şimdiye kadar turnuvanın yıldızı olarak görünen Blake Griffin takımı çeyrek finale çıkarmayı başardı. Baştan sona üstün oynadıkları Syracuse maçını 84-71 ile kazanmayı bildiler. Griffin,30 sayı, 14 ribaund ve 3 asist ile takımın lideri idi. Ona 6 isabetli üçlük ile 28 sayı üreten Tony Crocker da eşlik edince Oklahoma'nın galibiyeti de kaçınılmaz oldu. Oklahoma, Gonzaga'yı dağıtan North Carolina ile çeyrek finalde karşılaşacak. Açıkçası çeyrek finaller içerisinde en eğlencelisi de bu maç olacak gibi geliyor bana. Ty Lawson ve Taylor Hansbrough Griffin'e karşı... Pazar gecesi oynacak maçı kaçırmamak lazım derim!

Bunun dışında, 2. turda UCLA'i dağıtan Villanova bu sefer de kuvvetli ve NCAA'in gediklilerinden olan Duke'ı 23 sayı farkla tarumar etmeyi başardı. UCLA ile oynadıkları maçın büyük bir bölümünü izleyebilmiştim; Villanova'nın oyununun en güzel yanı takım halinde mücadele etmeleri. 7 oyuncunun seviyesi neredeyse aynı ve bu da maç boyunca belli bir performansın altına inmelerine mani oluyor. Maçın tamamında zinde ve enerjik kalabilmeleri de cabası. Onlar da çeyrek finalde Xavier'i geçen Pittsburgh ile karşılacakları.

Dört maç da güzel ve çekişmeli olacak gibi duruyor. Açıkçası bu noktadan sonra kazananlar sürpriz olarak değerlendirilmemeleri. Neredeyse 300'ün üzerinde takımla başlayan NCAA sezonunda son 8 takım arasına kalabilen bir ekip artık sürpriz yapabilme aşamasını geçip şampiyonluk iddiasına sahip bir takım olarak değerlendirilmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder