4.3.09

Shaq: Hala buradayım, bir yere gitmiyorum


Shaquille O'Neal açıkça söylemek gerekirse bu sezon Phoenix Suns adına beklentilerin üzerine bir performans gösteriyor. Özellikle Miami Heat'de başlayıp Phoenix'te noktalanan geçtiğimiz sezon, Shaq'ın kariyeri göz önünde bulundurulduğunda bir hayal kırıklığı idi. Yılın sonunda ortalamaları 13 sayı  ve 12.6 ribaund idi; ama top kaybı istatistiği yıllar sonra tekrar 3'ü bulmuştu.

Bu sezon ise işler kendi adına biraz daha iyi. Yaşının da 37'ye ulaştığını düşünürsek hala bu seviyede iddialı olabileceğini gösteriyor bizlere. Bilhassa pazar akşamı Kobe Bryant'ın da 49 sayı ürettiği maçta, Lakers potasına 33 sayı bırakabilmesi basketbolseverlere ve NBA camiasına "ben hala buradayım" mesajı verir nitelikteydi. Bynum'dan yoksun Lakers pota altını domine ederken; Pau Gasol, Lamar Odom ve Josh Powell onu durdurmaya yetmedi pek tabi. Maçta bir pozisyonu hatırlıyorum; arkası dönük potaya ilerlemeye çalışırken her itişinde Gasol bir kaç adım geriye gitmek durumunda kalıyordu ve bunu o kadar kolay bir şeymiş gibi gösteriyordu ki!.. Lakers maçından bir önceki karşılaşmada ise pota altında adam akıllı sadece Chris Bosh'a sahip olan Toronto Raptors'a da 45 sayı atıyordu Shaq. Bu performans ile ilgili istatik ise şu şekilde; Shaq 2003 Mart'ından beri ilk kez 40 sayılık bir maç çıkardı.

Shaq'ın bu formuyla beraber Phoenix Suns'da da bir kıpırdanma var. Koç Terry Porter'ı yolladıktan sonra Alvin Gentry'nin yönetiminde daha güzel bir oyun ve akabinde daha fazla galibiyet elde etmeye başladılar. Son 10 maçta 6 galibiyetleri var ve Batı Konferansında Dallas'ın hemen arkasında 9. sıradalar. Play-off'a kalma umutları devam ediyor elbette ama bunu başarsalar dahi büyük ihtimalle ilk turda veda edeceklerdir.

Uzun vadede ise Phoenix Suns'ın nasıl performans göstereceği muamma. Grant Hill, Steve Nash ve Shaq ile beraber bir yaşlanma ve zaman içerisinde performans düşüklüğü problemleri var. Yedek kadro yeterli derinliğe sahip değil ve nihayetinde Amara Stoudamire'nin giderek bir rahatsızlık odağı olma durumu söz konusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder