6.4.09

73,000 kişi NCAA Finalini bekliyor

NCAA'de Final-four, Amerikalılar için bir çılgınlığı temsil eder. Zaten tüm ülke genelinde milyonları peşinden sürükleyen bu zaman dilimine, "March Madness" (Mart Çılgınlığı) adını verirler. Yukarıdaki foto hafta sonu Michigan eyaletinin meşhur şehri Detroit'de düzenlenen NCAA Final-Four'unda çekilmiş. Üzerine tıkladığınızda daha büyük boyutta görme imkanınız olacak. Michigan State-Connecticut ve North Carolina-Villanova arasındaki yarı final maçlarını bizzat yerinde izlemeyebilmek için bu salona tam 73,000 insan toplanmış. Hayatım boyunca bir basketbol maçını bu kadar sayıda insanın izleyebileceğini hayal edemezdim dersem, yeridirs sanırım! Hele bir de binlerce seyirci önünde parkeye çıkan maksimum 22-23 yaşında olan genç basketbolcuların içindeki o heyecan ve adrenalini düşününce... Ne yalan söyleyeyim böyle bir şeyi tecrübe etmeyi çok isterdim.

Cumartesi oynanan yarı finallere gelirsek. Daha önceden de tahmin ettiğim üzere ev sahibi olmanın avantajını sonunu kadar kullanan Michigan State, 1 numaralı seribaşlarından Connecticut'ı 82-73 ile geçmeyi başardı. Michigan State'te Raymar Morgan (18 sayı, 9 ribaund ve 5 top çalma) ve Kalin Lucas (21 sayı, 5 asist ve 2 ribaund) ön plana çıkan isimlerdi. Connecticut'ın ilk beş oyuncuları iyi oynamalarına rağmen yedeklerden istedikleri verimi alamadılar. Onlarda da Stanley Robinson (17 sayı, 15 ribaund) ve Hasheem Thabeet (17 sayı, 6 ribaund ve 2 blok) etkili olan oyunculardı.

Gecenin diğer maçında ise belki de NCAA'in en deneyimli ve derin kadrosu olarak tanımlanabilecek olan North Carolina, turnuvanın oynadığı oyun açısından süprizlerinden sayılabilecek Villanova'yı çok da zorlanmadan 83-69 ile mağlup etti. Carolina'da Ty Lawson (22 sayı, 7 ribaund ve 8 asist) ve geçen sene NCAA'in en iyi oyuncusu seçilen Tyler Hansbrough (18 sayı, 11 ribaund ve 4 top çalma) iz bırakan isimlerdi.

Büyük final maçı bu gece oynanacak. Bir yandan kadro derinliği açısından üstün olan North Carolina; diğer yandan buraya kadar varmanın da moral motivasyonu ile ev sahibi seyirciyi arkasına alan Michigan State.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder