17.4.09

Adriyatik Ligi Finali belli oldu; Partizan-Cibona Zagreb

Daha önceden bu blogda Adriyatik Ligi hakkında bilgilendirici bir şeyler karalamıştım. Nasıl bir ligdir, statüsü nedir ve hangi takımlar mücadele eder gibi detaylardan bahsetmeye çalışmıştım. İlgili yazı için; (bkz. Adriyatik Ligi nedir, ne değildir?)

Ligin final-four'u ise dün gece Belgrad'da oynanan iki maç ile başladı ve yarın yapılacak final maçına çıkmaya hak kazanan takımlar da belli oldu. 26 maçlık normal sezonu birinci sırada bitiren Partizan ezeli rakibi Kızılyıldız çekişmeli bir mücadele sonucunda 64-58 ile geçmeyi başardı. Partizan'da Milenko Tepic (14 sayı, 4 asist) ve Amerikalı forvet Stephane Lasme (13 sayı, 5 ribaund) etkili olurken, Kızılyıldız'da da Elmedin Kikanovic (15 sayı, 4 ribaund) ön plana çıktı. Euroleague çeyrek final serilerinde CSKA Moskova'ya 3-0 ile boyun eğen Partizan için güzel bir gelişme. Partizan son 2 sezondur Adriyatik Ligi'ni kazanıyor ve bu senenin de en büyük şampiyonluk adayı.

Günün diğer maçında ise Hırvatistan'ın bayrak takımı Cibona Zagreb, Sırbistan'ın diğer bir temsilcisi ve bu senenin de Eurocup sürprizlerinden olan Hemofarm'ı ilk çeyrekte elde ettiği 13 sayı farkın da avantajını kullanarak 77-65 mağlup etti. Cibona'nın iki Amerikalısı Early Calloway ve Alan Anderson ürettikleri toplam 42 sayı ile maçın kazanılmasında en önemli paya sahiplerdi. Hemofarm'da ise 12'şer sayı ile Miljan Pavkovic ve Milivoje Bozovic ön plana çıkan isimlerdi. Cibona, Adriyatik Ligi'nde sadece 1 kez final oynayabildi; fakat onu da kendi evinde olmasına rağmen sürpriz bir şekilde FMP Zeleznik'e kaybetmişti.
Final maçı hayli çekişmeli olacak gibi duruyor. Bakalım Cibona, senenin en formda takımlardan biri olan Partizan'ı geçmeyi başarabilecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder