29.4.09

Celtics-Bulls serisi tam gaz devam ediyor

Celtics-Bulls serisi beklendiği üzere harika bir çekişmeye sahne oluyor. Celtics dün gece oynanan 5. maçtan Paul Pierce'ın bitime 2 saniye kala John Salmons'ın üzerinden kaydettiği basket ile 106-104 galip ayrıldı. Serideki 5 maçın 3'ünde, galip takım uzatmalar neticesinde belirlendi. İzlemesi ve takip etmesi hayli zevkli bir seriye tanıklık ediyoruz.

Aslında maçın sonunda Chicago Bulls skoru dengeleme fırsatını elde etmişti. Yukarıdaki foto da görülebileceği üzere, Brad Miller maçın sonuna 2 saniye kala bomboş turnikeye giderken Rondo'nun sert faulüne maruz kalıp iki serbest atış hakkı kazandı. Ama yoğun stresten olsa gerek, Miller ikisini de kaçırdı ve neticede seride avantajı ele geçirmeyi kıl payı ile harcamış oldular.

Brad Miller'dan oldum olası haz etmememe rağmen mağlubiyeti hazırlayan o serbest atışları kaçırdıktan sonraki yüz ifadesini görünce biraz üzülmedim değil. Hepimiz insanız neticede, değil mi?!

Bu arada, anlaşılan play-off ilk turlarında zorlanmak Celtics için bir gelenek haline gelmeye başladı. Zira geçen sene de ilk turda açık ara favori olmalarına rağmen tecrübesiz Atlanta Hawks'ı ancak 7. maç sonunda 4-3 ile eleyebilmişlerdi. Ama tabi sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemişlerdi ama o zaman kadroda şu aralar sakatlığıdan dolayı sezonu kapattığı söylenen Kevin Garnett da vardı. Bu sezon da aynı yolu izlerler mi acaba? Garnett'sız zor görünüyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder