28.4.09

Ne yaptın sen Nuggets!

Dün New Orleans Arena tarihi bir maça evsahipliği yaptı. New Orleans-Denver arasındaki play-off serisinin 4. maçında konuk Nuggets misafire yakışmayacak bir performans göstererek ev sahibini tam 58 sayı farkla 121-63'lik skorla mağlup etti. Skoru ilk gördüğümde şaşkınlığa kapılmamak elimde değildi; zira play-off'lar başladığında savunmaların sertleştiğinden, normal sezondaki rehavetin ve rahatlığın rafa kaldırıldığından bahsedilip durulurdu her daim. Lakin 58 sayılık fark, bir play-off maçı için akıl almaz bir durumu ifade ediyor.

  

Zaten bu maç NBA tarihi kitaplarındaki yerini de hemen alıverdi. En son 1956 yılında Minneapolis Lakers-St.Louis Hawks arasında oynanan play-off maçında 58 sayı farka ulaşılmış; dün yaşananalar o zamandan beri bir ilk olma özelliğini taşıyor. Tam 53 sene sonra... Tabi bu sonuç Nuggets için ne kadar gurur verici olsa da Hornets için de bir o kadar onur kırıcı ve büyük bir hayal kırıklığı olsa gerek. Geçen yıl beklentilerin ötesinde bir performans göstererek yeni sezona giren takımın, yıl içerisinde göstermiş olduğu basketbol kalitesindeki aşağıya gidiş kaygı verici.

Böyle bir maçın ve skorun akabinde bireysel performanslara değinmek pek de önemli değil diye düşünüyorum; ama yine de Hornets'ın yıldız oyun kurucusu Chris Paul'un 36 dakika sahada kalmasına rağmen sadece 4 sayı ve 6 asist üretebilmesi ve üstelik 6 da top kaybı yapması dikkat çekici bir durumdu. Kariyerinin en kötü maçıydı desem sanırım yanlış bir tanımlamada bulunmuş olmam.

Seride 5. maç Çarşamba günü Denver'da oynanacak ve görünen o ki Nuggets işi orada bitirecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder