28.4.09

Lakers 4-1 ile noktayı koydu

Lakers-Jazz serisi maçların seyri açısından oldukça ilginçti. Zira oynanan 5 maçın hemen hepsinde Lakers son çeyreğe farkı açmış vaziyette girerken, her defasında Jazz mücadele ederek farkı eritmeyi ve neticede Lakers'a korkulu anlar yaşatmayı başardı. Hatta serideki tek galibiyetlerini, Utah'ta oynanan ilk maçta çeyrekte geriden gelip rakiplerini devirerek elde ettiler.

Dün gece Staples Center'de oynanan ve serinin noktalanmasını sağlayan maçta da aynı senaryo yaşandı. Üçüncü çeyreğin sonlarına doğru Lakers 80-58'lik skor ile 22 sayı farkı yakalamıştı; lakin dördüncü çeyrekte Utah direncini artırarak bitime 4:30 dakika kala aradaki farkı 7'ye indirdi. Ama Lakers yine "kapıyı kapatarak" Utah'ın geçişine izin vermedi ve üst üste bulduğu basketlerle farkı korudu.

Kobe, maçtan sonra bu durumla ilgili şöyle konuşmuş: "Yedek kadro sahada olduğunda savunma anlamında daha fazla çaba göstermeliyiz, kolay basket imkanı vermemeliyiz ve bunun gibi şeyler... Bir sonraki seriye kadar 1 haftalık zamanımız olacak ve kendi aramızda bu konuyu görüşeceğiz."

Bu arada Lakers seriyi 4-1 kazanıca play-off'lardan önce yaptığım tahmini de tam tutturmuş oldum. Şöyle yazmışım o zaman:
Tahminim seriyi Lakers'ın 4-1 alacağı yönünde; zira Utah evinden en azından 1 galibiyet çıkarabilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder