15.4.09

Jefferson, Love ve Timberwolves

Oturma odasındaki kanepesine serilmiş ayağını uzatıp NBA maçı izleyen bu şahıs kim olabilir sizce? Cevap, Minnesota Timberwolves'ın Şubat ayının başından beri sakat olan pota altı oyuncusu Al Jefferson. Talihsiz sakatlığını yaşayana kadar sezon içerisinde hayli etkileyici bir performans sergiliyordu Jefferson. Zaten onun formuyla birlikte takımı Timberwolves da önemli bir çıkış yakalamaya başlamıştı. Örneğin Ocak ayında oynadıkları toplam 14 maçın 10'undan galibiyetle ayrılmışlardı, ki sezonun bitimine 1 maç kala Minnesota'nın sadece 24 galibiyetinin olması o ayın onlar için ne derece başarılı olduğunu kanıtlar nitelikte. Jefferson'un sakatlanmasının akabinde ligde çıktıkları 31 maçın sadece 7'sinden yüzleri gülerek ayrılabildiler. Bu arada Jefferson'un sezon ortalamalarını da vereyim bilgi babından; 50 maçta ortalama 23.1 sayı, 11 ribaund ve 1.6 asist. Takdirlik...

 
Jefferson'ın yokluğunda daha fazla sorumluluk alan Kevin Love ise orta ve uzun vadede takım için önemli bir yatırım olacak. Zaten Mart ayında göstermiş olduğu performans ile de (15.8 sayı, 9.6 ribaund, 0.9 asist ve 0.9 blok) "Ayın En İyi Çaylağı" ödülüne layık görüldü.

Kendilerini geliştirmeye devam ettikleri müddetçe Jefferson-Love ikilisi, Minnesota kadrosunun en önemli parçası olacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder