20.4.09

Lakers Jazz'a başladı; ünlüler salona doluştu

NBA Play-off'ları güzel, heyecan verici ve sürpriz sonuçlara sahip maçlara başladı. Chicago'nun deplasmanda evinde kral gibi davranan Boston Celtics'i mağlup ederken çaylak oyun kurucu Derrick Rose harika performansı, Atlanta'nın Wade'li Miami'yi tam anlamıyla sürklase etmesi, Andre Igudola'nın Orlando Magic'i son saniye basketi ile hüsrana uğratması, Dallas ve Houston'ın görece dezantajlı göründükleri deplasmanlarda galibiyetler ile ayrılması gibi hoş ve çekişme açısından herkesi mutlu eden olaylar yaşandı hafta sonu.

Los Angeles Lakers, Cleveland Cavaliers ve Denver Nuggets ise evlerinde oynadıkları maçlarda rakiplerini rahatça geçerek serilerde durumu 1-0'a getirdiler. Geri kalan maçlar için de moral motivasyona sahip oldular ve elbette maç içerisinde yakalanan farklar sayesinde de fizik olarak mümkün olduğunca diri kalmaya gayret ettiler.

Dün gece Lakers-Utah Jazz serisinin ilk maçının birinci yarısını izleme imkanım oldu. Sonradan aşırı yorgunluj nedeniyle uyumak zorunda kaldım. Malum bir de sabah 7'de uyanıp işe gitmek gerekiyor. İlk yarıda Lakers tam anlamıyla Utah'ı etkisiz kılıp maçı domine etti diyebiliriz. Zaten devre arasına da 22 sayı farkla girdiler. Fakat internetten okuduğum kadarıyla üçüncü çeyrekte Utah, Lakers'ı biraz sıkıştırmış fakat geri dönüşü gerçekleştirmeyi başaramamış. Kobe Byrant'ın da maçta sonraki röportajından bu durumla ilgili olarak "Kapıyı sürekli çaldılar ama içeri girmelerine asla izin vermedik". Lakers'ta Bryant, Gasol ve Ariza üçlüsü ürettikleri toplam 65 sayı ile etkin olan isimlerken Jazz'da Deron Williams, Carlos Boozer ve Paul Millsap önce çıkan oyunculardı. Mehmet Okur ise sakatlığı nedeniyle forma şansı bulamadı.

Lakers şimdilik sadece 1-0 öne geçmiş durumda ve geriye 3 maç daha kazanması gerekli. Fakat mevcut kadro yapısı ve oyun karakteri uyarınca Jazz'ın bir sürpriz yaparak Lakers'ı geçebilmesi çok zor görünüyor. Bu arada Phil Jackson'a ait şöyle de enteresan bir istatistik var imiş; şimdiye kadar başında bulunduğu Chicago Bulls ve Los Angeles Lakers, 1. maçı kazandıkları hiç bir play-off serisinde elenmemiş. (Neticede 41 seride 41 üstünlük) Bu manada şeytanın bacağını kıracak takım sanırım Jazz olamayacak.

Play-off'ların ilk maçı olduğu için Staples Center'da pek çok ünlü sima da yerlerini almış. Bir fotoğraf demeti sunayım...

Emektar Lakers'lı Jack Nicholson

Pek bir popüler olan şarkıcı Kanye West (hiç sevmem)

Solda Frasier'ın Kelsey Grammer'ı; sağda ise Entourage'dan Jeremy Piven

Zıpçık Zac Efron (o flip-floplara da bir şey demiyorum!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder