20.4.09

Partizan üçüncü kez şampiyon

Adriyatik Ligi finalinin haftasonu cumartesi oynanacağından bahsetmiştim 3 gün önce. Partizan ev sahibi olmanın avantajından da istifade ederek Cibona Zagreb'i 63-49 ile geçip üst üste üçüncü kez Adriyatik Ligi şampiyonluğunu elde etti. Maçın yoğun bir ilgiye mazhar olduğunu da belirtmek lazım; zira final mücadelesini 13,300 civarında taraftar izlemiş. Bu da yeni bir rekor manasına geliyor aynı zamanda.

Partizan maç içerisinde farkı bir ara 18 sayıya kadar çıkarmasına rağmen, mücadeleden yılmayan Cibona üçüncü çeyreğin ortalarına doğru farkı 4 sayıya indirmeyi başardı. Lakin neticede Partizan ağırlığını koyarak üstün gelmeyi bildi. Partizan'de Novica Velickovic ve Stephane Lasme öne çıkan isimler olurken; Cibona'da ayakta kalabilen tek isim yarı finalde de etkili bir performans sergileyen Alan Anderson (22 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve 5 top çalma) idi.

Partizan için sezon güzel gidiyor. Önce Euroleague'de çeyrek final, akabinde de Adriyatik Ligi şampiyonluğu. Ayrıca Sırbistan Ligi'ne ikinci aşamadan katılan takım oynanan ilk iki maçtan da galibiyetle ayrıldı. Bakalım sezon nasıl tamamlanacak ve kadrodan büyük takımlar tarafından kapılan oyuncular olacak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder