20.4.09

Play-off dışı kalan takımlar neler yapabilir? (I)

NBA'de play-off'lar tüm heyecanı ile sürerken, diğer yandan play-off'a giremeyen ve sezonu erken kapatan takımlar için de gelecek seneye yönelik stratejilerin çizileceği kritik haftalar/aylar yaşanıyor. Draft'tan sağlanacak getiri ile elde var olan ekibin artıları ve eksileri beraber tartılarak uygun bir rota çizilmeye çalışılıyor. Tüm bu takımlar için kimlerin gideceği ya da geleceği, koç değişikliği yapılıp yapılmayacağoı mı vs. gibi kritik soruların cevaplarının bulunması lazım.

Yahoo'nun NBA sayfasında play-off dışı kalan 14 takımın herbiri için geleceğe binaen bir öngörüde bulunulmuş ve tavsiyeler belirtilmiş. Elden geldiğince Türkçe'ye çevirip buraya almak istedim. İlk önce Doğu Konferansı ile başlıyorum.

New Jersey Nets: Devin Harris'in All-Star mertebesine doğru yaklaşan performansından sonra oyun kurucu mevkiinde bir ihtiyaçları yok. Aynı zamanda Brook Lopez gibi pota altında umut vaat eden bir genç yeteneğe sahipler. O nedenle asıl cevaplanması gereken soru ise şu; Vince Carter ile yolları ayırmanın zamanı geldi mi? Cevap; evet... Yeniden yapılanmaya ihtiyacı olan Nets'in, misyonunu tamamlamış Carter'sız yola devam etmesi gerekli.

New York Knicks: 2010 yılında serbest kalacak LeBron James'i, Cleveland'dan ayrılıp New York'a çekebilecek bir kadroya sahip olup olamayacakları hususu pek çok soru işareti barındırıyor. Tabi bir de eğer bu sene Cavaliers forması ile şampiyonluk elde ederse, Knicks'e neden gelmek istesin? O nedenle Knicks'in mutlaka kadrosunu güçlendirmesi gerekiyor -ki LeBron da kendini sıfırdan bir takımı ayağa kaldırmak zorunda hissetmesin.

Washington Wizards: Arenas, Butler ve Jamison'ı artık "Büyük Üçlü" olarak adlandıramayız. Zira bu ünvanı hak edebilmek için yeteri kadar beraber sahada olamıyorlar. O nedenle, Wizards için en iyisi elindeki üçlü içerisinden mümkün olan en iyi ikiliyi seçmek olacaktır. Müzmin sakatlığı ve neredeyse 100 milyonu aşan kontratı nedeniyle, Arenas'ın elden çıkarılması neredeyse imkansız. Bu durumda geriye Butler ve Jamison kalıyor; Wizards'ın takas piyasasına çıkması ve onlar için uygun teklifler bulmaya çalışması lazım.

Toronto Raptors: Chris Bosh'un gelecek seneden sonra Raptors'ta kalacağını düşünen pek bir yorumcu yok. Bosh'u takımda tutabilmek için free agent piyasasından ya da takaslardan bir kaç tecrübeli veteran oyuncuyu almaya çalışabilirler; ama bu strateji şimdilik pek bir işe de yaramış değil. (bkz. Jermaine O'Neal ve Shawn Marion transferleri) Belki de, Raptors kadroya yeni yetenekler katarak ve elindeki draft haklarını verimli kullanarak Chris Bosh'un içerisinde bulunmadığı bir gelecek üzerine çalışmaya başlamalı.

Milwaukee Bucks: Bucks'ın elinde sağlam bir pota altı ikilisi var; Andrew Bogut ve Charlie Villanueva. Sorun ise şu; ne yazık ki bu iki oyuncu da kendilerini gösterip takımı sırtlayacak karaktere sahip değil. Michael Redd ve Richard Jefforsan her ne kadar All-Star potansiyeline haiz oyuncular olsalar da, takım arkadaşlarını daha iyi yapan oyuncular mı acaba? Eğer Bucks bir sıçrama yapmak niyetinde ise Bogut'un artık Draft'ın 1 numarasına yakışacak gibi bir oyun oynamaya başlaması lazım.

Indiana Pacers: Pacers yıl içerisinde bazı problemler yaşasa da şimdilik doğru yolda gidiyormuş gibi görünüyor. Danny Granger bu sene All-Star oldu ve açıkçası takımı ileriye taşıyacak bir potansiyele sahip olduğunu herkese ispatladı. Eğer Mike Dunleavy yaşadığı diz sakatlığından sağlıklı bir şekilde dönebilirse, Pacers gelecek sene kendini play-off yarışı içerisinde bulabilir.

Charlotte Bobcats: Larry Brown Bobcats ile ilk senesinde son ana kadar play-off yarışı içerisinde yer almayı başardı. Bobcats, sene ortasında Phoenix'ten Raja Bell ve Boris Diaw'ı kadroya kattıktan sonra ise kesinlikle çok daha iyi bir takım oldu. Fakat bir sonraki adımı atmak istiyorlarsa başka bir veteran oyuncuyu daha kadrolarına katmak durumundalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder