21.4.09

Üçlükçü Allen, Bulls'a faturayı kesti

Play-off'lar başlamadan önce en eğlenceli ve çekişmeli serilerden birinin Celtics-Bulls serisi olacağını düşünmüştüm. İlk iki maçın seyri ve neticeleri göz önüne alınca, sanırım bu düşünce çok da temelsiz değilmişim. Boston'da oynana ilk maçta uzatmada Bulls rakibini devirirken dün geceki ikinci mücadelede de Ray Allen'ın son saniye üçlüğü ile Celtics sahadan mutlu ayrılan taraftı. Zaten bu maçı yitirselerdi, seriyi lehlerine çevirebilmeleri çok zor olurdu.

Ray Allen'da dün geceki performansı sayesinde ilk maçtaki berbat oyununu tam anlamıyla unutturmuş oldu. Zira Cumartesi gecesi Bulls'un uzatmada 105-103 üstünlük sağladığı maçta, Allen 1/12 şut isabeti ile sadece 4 sayı üretebilmişti. Ama işte yıldız olmak, senelerini bu lige harcamak böyle bir şey olsa gerek. Kötü bir geceyi ya da maçı geride bırakıp, aynı mücadeleyi sahaya koyup bu sefer galip gelebilmek! O nedenle Allen'ı ve onun oyununa verdiği ciddiyeti her zaman beğenmişimdir.

Her ne kadar Ray Allan kaydettiği 30 sayı ve maçı kazandıran üçlüğü ile ön plana çıkan isim olsa da Rajon Rondo'nun triple-double'lık performansı kesinlikle göz ardı edilmemeli. 19 sayı, 12 ribaund ve 16 asist kesinlikle hatırlarlanması gereken bir oyunu gözler önüne seriyor. Takım üç abisi Allen, Pierce ve Garnett'ın devamlı manşetlerde olması nedeniyle Rondo'ya hak ettiği ilginin ve değerin pek verilmediği düşünüyorum. 2 sene içerisinde oyununda kaydettiği aşamadan daha fazla bahsedilmesi gerekir bence.

Bu arada Allen'ın üçlükten sonra Celtics benchinde yaşadığı sevinç sırasında ufak bir Boston taraftarı da oyuncuların arasına karışmış. Mazallah o kalabalık arasında bir taraflarına bir şey olabilirdi. Sonraki karede görevini ifa etmenin ve duygularını dışa vurmanın rahatlığı ile ana-babasının yanına dönüyor olsa gerek!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder