21.4.09

Play-off dışı kalan takımlar neler yapabilir? (II)

Dün play-off dışında kalan takımların önümüzdeki süreçte düze çıkabilmek için hangi hamleleri yapması gerektiği ile ilgili bir yazının Doğu Konferansı'nı analiz eden ilk bölümünü Türkçe'ye çevirmiştim. Bugün ise ikinci kısım olan Batı Konferansı'nı yazayım.

Sacramento Kings: Sabırlı olmak lazım bir kere. NBA Draft'ında 1. sıradan seçme hakkını kazanıp Blake Griffin'i takıma katabilseler dahi, yeniden yapılanma için hala daha çalışmaları gerekli. Kevin Martin, Spancer Hawes ve Jason Thompson üçlüsü en azından Kings'e ilerlemeye başlayabilmek için yeterli bir çekirdek imkanı sunuyor.

Los Angeles Clippers: Kesinlikle belli bir yeteneğe sahipler. Peki çözülmesi gereken problem ne? Ellerindeki parçalar ile dengeli bir takım kurmakta zorlanmaya devam edecekler gibi görünüyor. Clippers'ın öncelikle tercih edecekleri oyun stilini seçmesi gerekli. Yüksek tempolu, savunma ağırlıklı vs. gibi. Ancak nasıl oynamaları gerektiklerini karar verdiklerinde, ellerindeki oyunculardan en iyi kadroyu oluşturabilecek aşamaya geçebilirler. Yoksa takıma nasıl uyacağına bakmadan plansız bir şekilde mevcut en iyi yetenekleri takıma katmakla bir şey elde edemiyorlar.

Oklahoma City Thunder: Takip edilmesi gereken takım bu. Başarıya çok uzak değiller. Analiz edilen 14 takım içerisinde, en parlak geleceğe sahip olacak takım Thunder gibi duruyor. Kevin Durant, Russell Westbrook ve Jeff Green'den oluşan genç ve umut vadaden bir çekirdek kadroya sahipler. Üst sıralardan bir draft seçimi ve salary-caplarındaki esneklik ile birlikte, Thunder'ın en geç 2 sene içerisinde play-off'lar için mücadele ediyor olacağını düşünüyorum.

Memphis Grizzlies: Şimdilik, Lakers'ı NBA'de yeniden bir süpergüç haline getiren takım olarak biliniyorlar. (bkz. Pau Gasol takası) Tekrardan yarışmacı bir takım haline gelmekte çok zorlanıyorlar. OJ Mayo, Rudy Gay ve Marc Gasol en azından başlangıç yapabilmek için takıma umut veriyorlar. Ne yazık ki, oyun kurucu mevkiinde istikrara ve pota altında bir uzuna daha ihtiyaçları var.

Minnesota Timberwolves: Al Jefferson, eğer gelecek sezon sakatlıktan sağlıklı bir şekilde dönebilirse All-Star olabilir. Çaylak pivot Kevin Love da ümit verici bir sezon geçirdi. Fakat Timberwolves yakın zamanda Al Jefferson'ın yanına deneyimli veteran tecrübesi katamazsa, o da bir zamanlar Kevin Garnett'ın yaşadığı aynı hüsran duygusuna kapılabilir. Zaten, ancak Latrell Sprewell ve Sam Cassell gibi oyuncuların takıma katılmasından sonra Minnesota play-off'ların ilk turunu geçebilmişti.

Golden State Warriors: Öncelikle birisinin çıkıp koç Don Nelson'a pivotsuz ve bol koş-koşa dayalı oyunun artık öldüğünü anlatması lazım. Anthony Randolph, Monta Ellis ve Stephen Jackson gibi kaliteli kısalara sahipler ama biraz da pivota ihtiyaçları var. Fakat günün sonunda, eğer Warriors ciddi bir rakip olarak algılanmak istiyorsa, savunma yapmaya ve ribaund almaya başlamalı.

Phoenix Suns: Hm, nereden başlamalı? İlk önce Suns'ın Amare Stoudemire'ın onların uzun dönemli planlarında olup olmayacağına karar vermesi gerekli. Eğer takımda kalacaksa, burada analize edilen diğer pek çok takımdan farklı olarak Suns'ın kadrosunu gençleştirmeye başlaması lazım. Zaten takımınızın en iyi iki oyuncu 35 ve üstü yaşlardaysa, gelecek için kaygılanmaya başlamanız hayrınıza olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder