3.4.09

Olimpiakos ve Panathinakos da Berlin yolcusu

Dün gece Euroleague'de 3 seride dördüncü maçlar oynandı ve 2 takım daha Berlin'de düzenlenecek Final-Four'a katılmaya hak kazandı. Çekişmeli mücadeleler neticesinde 2 Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ve Olimpiakos rakiplerini deplasmanda mağlup ederek, daha önceden final biletini alan CSKA Moskova'ya katıldılar. Barcelona ise hafif bir süpriz yaparak rakip sahada Tau Ceramica'yı 84-63 ile geçerek işi 5. maça bırakmayı başardı ve bu sayede saha avantajını da tekrar eline geçirmiş oldu.

Gecenin en çekişmeli maçı Madrid'de Real Madrid ile Olimpiakos arasında oynandı. Salı günü oynanan 3. maçta olduğu gibi bu maçta da Real ilk yarıda Olimpiakos'a karşı üstünlük sağlayıp devre arasına 8 sayılık fark ile girmişti. Ama yine Olimpiakos ikinci yarına oyuna tutunarak ve savunmayı sıkılaştırarak rakibinin peşini bırakmadı. Bu sefer amacına ulaşarak Madrid'i maçın sonunda geçmeyi başardı. Bilhassa son dakikalarda Olimpiakos'un Sırp oyuncusu Zoran Erceg'in ürettiği sayılar, maçın deplasman takımı lehine kaymasına olanak sağladı. Fotodaki Ioannis Bourousis, sakat Nikola Vujcic'in yokluğunda yine takımın en etkili silahıydı. 25 sayı, 6 ribaund ve 3 blok ile Madrid'in boyalı alanını domine etti. Madrid'de ise yine alışkın olduğumuz üzere, dışaradan Louis Bullock içeriden ise Felipe Reyes takımı sırtladılar. Real Madrid, top çalmada, ribaundlarda ve asistlerde Olimpiakos'a karşı üstünlük sağlasa da 2 sayılık atışlarda yakaladığı %40'lık isabet yüzdesi nedeniyle Olimpiakos'a yol vermek durumunda kaldı. Zira Olimpiakos'un aynı kategoride yüzdesi yaklaşık %65 idi.

İtalya'da oynanan maçta ise Montepaschi Siena kadro derinliğinin azlığı nedeniyle Panathinakos'a elendi diyebiliriz. Şöyle ki, dün gece Panathinaikos 91 sayı üretirken kadroda tam 6 oyuncu çift haneli rakamlara ulaştı. Oysa Siena 84 sayı kaydederken, sadece 2 oyuncuları 10 sayı ve üzerinde sayı atabildi. Biri maçın da yıldızı olan Amerikalı oyun kurucu Terrell McIntyre (35 sayı), diğeri ise Rimantas Kaukenas (15 sayı). Fenerbahçe Ülker'in yöneticisi Mahmut Uslu'nun geçenelerde bir açıklamasına şahit olmuştum; kendisi sene başında Will Solomon'un ayrılmasıyla birlikte takıma kazandırmayı düşündükleri ilk ismin Terrell McIntyre olduğunu ama bunu başaramayınca şu an ki guard Marques Green'e yöneldiklerini söylemişti. Sanırım bu sezon McIntyre'ın performansını gördüklerinde içleri cız etmiştir; zira bu transferi yapabilselerdi belki de Siena'nın yerinde şu an Fenerbahçe Ülker olabilirdi. Ama gelecek sene için bu şanslarını da kaybetmiş gibiler. Yüksekten uçacak bir McIntyre'ı Avrupa'nın zengin klüplerinin elinden alabilmek zor olacaktır.
Açıkçası Barcelona beni ve sanırım pek çok kişiyi şaşırtarak deplasmanda Tau Ceramica'yı 21 sayı farkla mağlup etmeyi başardı. İlk yarıyı 1 sayı önde kapatan Tau'nun, üçüncü çeyrekte yediği 17 sayı fark ile birlikte maçı bu kadar farklı bir skorla kaybetmesi şaşırtıcı. Ama elbette Euroleague'de bu seviyeye ulaşmış ve sene sonunda şampiyonluğu hedefleyen takımların sürpriz yapabilecek kapasitelerinin de olduğu aşikar. Ev sahibinde her zamanki gibi Igor Rakocevic ürettiği 25 sayı ile en skorer isimdi. Mirza Teletovic, sadece 1 sayı kaydederek gecenin hayal kırıklığıydı. Bunun dışında Tiago Splitter ve Pete Mickeal toplamda attıkları 26 sayı ile öne çıkmayı başardılar.

Barcelona'da ise skor dağılımı daha dengeliydi. Tam 9 oyuncu sayı üretirken; Jaka Lakovic (15 sayı, 5 asist) ve Ersan Ilyasova (11 sayı, 8 ribaund) biraz daha dikkat çeken isimlerdi.

5. ve son maça uzayan seride düğüm, gelecek hafta perşembe günü çözülecek. Gönlüm Barcelona'dan yana...

2 yorum:

  1. Terrell McIntyre sezon başında Barcelona çok istemişti.Alabilselerdi onlar alırdı.Ayrıca Mahmut Usluya göre 1. tercihleri McIntyre'dan sonraki 2. tercihlerinin Marques Green olmasıda çok ilginç.İnsanın iyiki 3. opsiyona kalmamışlar demek geliyor içinden.

    Son olarakta Barcelona saha avantajını kullanarak final-four'a kalır.Şampiyonluk adayım.Panathnaikos.

    YanıtlaSil
  2. barcelona beni hiç şaşırtmadı. esas beni şaşırtan o serinin 5. maça kalması. evet, final four öss gibi bir şey, bir anda koca maraton ufak bir hatayla çöpe atılabiliyor, ama yine de şampiyonluk için bir numaralı favori regal fc barcelonadır.

    YanıtlaSil