3.4.09

Eurocup'da heyecan Torino'da başladı

ULEB Euro Cup'ta 8'li finaller dün gece İtalya'nın Torino şehrinde oynanan 2 maç ile başladı. İlgilenenler için söyleyeyim; finallerdeki tüm maçları Eurosport 2'den canlı olarak izleyebilirsiniz.

Daha ilk maçtan süprizler de başladı bu arada. Kupanın bir numaralı favorisi olarak gösterilen Dinamo Moskova, gruptaki son maçında finallere kalmayı başaran Sırbistan temsilcisi Hemofarm'a sürpriz bir şekilde 93-85'lik skorla mağlup oldu. İki takım arasındaki en önemli fark; Hemofarm'ın kadrosundaki 10 oyuncudan verim alabilirken Dinamo Moskova ancak 7 oyuncudan faydalanabilmesiydi. Bu manada kadro derinliği ve dolayısıyla da sahada diri kalabilme özelliği açısından Hemofarm rakibine üstünlük sağladı.

Hemofarm'da fotoğrafta görülen Sloven oyuncu Nebojsa Joksimovic ürettiği 15 sayı ile takımının etkili isimlerinden biriydi. Ona 8 sayı ve 10 asist ile eşlik eden isim ise 21 yaşındaki genç oyun kurucu Stefan Markovic idi. Bu arada daha evvel blogda da kendisinden bahsettiğim Milan Macvan'ın sadece ikinci yarıda oynayarak 9 sayı ürettiğini de ekleyeyim. Yalnız Hemofarm'ın pota altında oynayan 2.22'lik 21 yaşındaki Boban Marjanovic'e de izleyenlerin dikkat etmesinde fayda var. Boyu nedeniyle ayakları biraz ağır olsa da yine de kesinlikle o alışıldık "uzun ama takoz" oyunculardan değil gibi duruyor.


Gecenin ikinci maçı da ilki gibi çekişmeli geçti ve Lietuvos Rytas, bir nevi ev sahibi sayılabilecek olan Benetton Treviso'yu 85-79'luk skorla geçmeyi başardı. Rytas'ın en etkili oyuncusu, ürettiği 23 sayı, 8 ribaund ve 3 top çalma ile bu sezonun da Eurocup'ın MVP'si seçilen ABD'li forvet Chuck Eidson idi. İlk çeyrekte 9 sayı geriye düşerek maça başlayan Rytas, ikinci çeyrekde yakaladığı 15 sayılık fark ile ibreyi kendi tarafına çevirdi ve maçın da geri kalanında Benetton'un yakalamasına mani oldu. İtalyan ekibinin göze çarpan oyuncusu da geçen sene Pınar Karşıyaka'da da oynayan ABD'li Gary Neal idi; 18 sayı ile takımının en skoreri ismiydi. Treviso'nun Türk koçu Oktay Mahmuti için üzülsem de Rytas'ı ve Litvanya basketbolunu sevdiğim için benim açımdan tatmin edici bir sonuç çıktı ortaya.

Bu akşam da iki maç ile çeyrek finaller neticelenecek. Pamesa Valencia, Rus BC Khimki ile karşılaşırken diğer bir İspanyol ekibi Bilbao da Hırvat Zadar ile oynayacak. Bilhassa ilk maç dikkat çekici.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder